Tedavi & Hizmetlerimiz

İmplant Tedavisi

İmplant Nedir?
İmplant, eksik dişlerin tedavisinde kullanılan ve çene kemiğinin içine yerleştirilen titanyum maddesinden yapılan vidalardır. Bu vidaların üzerine diş protezi yerleştirilir.
Dental implant tedavisi; dünyada uzun yıllardır uygulanmakta olan, kanıta dayalı bir tedavi yöntemidir. 
Total diş eksikliklerinde hastanın, sabit veya hareketli bile olsa daha konforlu, bir protez kullanmasını sağlamak için dental implantlar uygulanır.
İmplantlar, kemiğin yeterli ve uygun olduğu durumlarda basit bir operasyonla çene kemiğine yerleştirilirler. Eğer kemik miktarı ve yoğunluğu istenilen seviyede değilse implantların uygulamasından önce kemik oluşturmaya yönelik işlemler yapılması gerekebilir (Greftleme işlemi)
İşlemler sırasında, anestezi sonrasında herhangi bir ağrı hissedilmemektedir. İşlemler ile ilgili ayrıntılı bilgiler, işlem öncesi ve işlem sırasında hekimlerimiz tarafından size verilecektir. 
 
İmplant Cerrahisi
İmplant cerrahileri lokal anestezi ile yapılmaktadır. Lokal anestezi yapıldıktan sonra, yeterli süre beklenip, uyuşukluk sağlandıktan sonra tedaviye başlanır. Kısaca özetlemek gerekirse, hastanın diş eti kaldırılır ve kemikte implanta uygun olacak şekilde yuva hazırlanır. Hazırlanan bu yuvaya da dental implant yerleştirilir. Daha sonra dokular tekrar kapatılarak  iyileşme süreci beklenir. 
İmplant cerrahisi sonrasında hastaya yazılan reçetenin düzenli kullanılması önemlidir. Cerrahi alanın enfekte olmaması için düzenli antibiyotik kullanımı gereklidir.  Cerrahi alanın temizlenmesi için hastalara ağız gargaraları ve spreyler önerilebilir. Cerrahinin yapıldığı gün hastalara, tükürmemeleri söylenir. Cerrahi yapıldığı gün tükürmek, sıcak yiyecek veya içecek tüketmek ve pipetle sıvı tüketmek kanamaya dolayısıyla da cerrahi bölgenin daha geç iyileşmesine sebep olu
Şişlik ve morarma ihtimalini azaltmak için, doktorunuzun önerisi doğrultusunda yazılan ağrı kesici ilaçlar düzenli olarak kullanılmalıdır.
Ek olarak, soğuk kompres (buz uygulaması) cerrahi yapıldığı gün aralıklı olarak uygulanmalıdır.
 
Cerrahi İşlemden  Sonra Protez Ne Zaman Yapılır?
Diş implantlarının çiğnemeyle oluşan basınçlar karşısında sağlıklı olarak kalabilmesi için, çene kemiği ile tam olarak kaynaşması gereklidir. Bu süre yapılan işlemin türü, bölgesi, hastanın yaşı ve sağlık durumuna göre değişiklik gösterir. Operasyondan sonra bekleme süresi hastadan hastaya değişmekle beraber ortalama  2-3 ay beklemek gerekmektedir. Kemik yetersizliğinde yeni kemik oluşturulmuş bölgelere yapılan implantlarda bekleme süresi uzayabilir. Sonrasında ölçü alınır ve planlanan protez yapılır.

İmplant Tedavisi Başarılı Mıdır?
Dental implantların başarısı birçok faktöre bağlı olmakla birlikte, dental implantların ömrü, hastanın düzenli kontrollere gelmesi ve ağız bakımını doğru bir şekilde yapması ile doğru orantılıdır. Yine hastanın sistemik durumu ve sigara kullanımı gibi alışkanlıkları da ağızdaki implantların sağlığını etkilemektedir.

İmplant Hangi Durumlarda Risklidir?
İyileşmeyi etkileyen diyabet ve kronik kardiyovasküler hastalıklar
Kemik gelişimi tamamlanmamış olan genç hastalar
Hamileler
Çok miktarda sigara kullanan kişiler (sigara kullanımı ağız içindeki iyileşmeyi baskılar ve implant başarısının düşmesine neden olabilir)
Alkol ya da uyuşturucu madde bağımlıları
Baş ve boyun bölgesine yüksek dozda radyoterapi uygulanmış kişiler
Yüksek tansiyon, bağ dokusu hastalıkları, hemofili ve önemli bağışıklık sistemi yetersizlikleri gibi kronik hastalıkları olan kişiler
Kortikosteroid ya da immun sistemi baskılayıcı ilaç kullanan bireyle
Bu hasta gruplarında implant uygulaması risklidir ancak hastaların tedavi gördükleri tıp doktorları ile konsültasyon sonrasında implant yerleştirilip yerleştirlmemesine karar verilir.

İmplant tedavisinin avantajları nelerdir?
Tek diş eksikliği veya birden fazla diş eksiklikliğinin olduğu hastalarda klasik köprü yapımında kayıp boşluğun önündeki ve arkasındaki dişlerin kesilmesi, küçültülmesi gerektiğinden madde kaybına neden olunmaktadır. Fakat implantın uygulaması yapıldığında herhangi bir dişin kesilmesine gerek kalmadan eksik dişin olduğu bölgeye lmplant yerleştirilerek dişsizlik giderilmektedir.
Hareketli protez kullanan hastalarda ise kemiğin uygun olması durumunda implant tedavisi ile hasta sabit protez kulanmaya başlayabilir.
Ayrıca tam dişsiz olan total protez  kullanan hastalarda özellikle alt çenede dilin ve dudağın hareketleriyle ağızda oynayan protezler implant tedavisi sonrasında daha sabit, kullanımı daha kolay hale getirilebilir.

İmplant Üstü Protezler 
Implant üstü protez, implant üstüne yerleştirilen sabit ya da hareketli protezlerdir. Hastanın ağız yapısına ve sorununa göre uygulanan implant üstü protezler geleneksel köprü ve protezlere kıyasla doğal dişe en yakın alternatiflerdir. Implant üstü protezler her zaman için hasta konforunu,fonksiyonu ve estetiği arttırmayı amaçlar.
Implant üstü protezler laboratuvar ortamında kişinin doğal diş yapısına uygun şekilde hazırlandıktan sonra hekim tarafından kontrolleri yapılarak ağız içerisine uygulanır.
 

Sağlıklı Bir Gülümseme İçin
HEMEN RANDEVU AL
Bize Sorun Sorularınızı Cevaplamaktan Mutluluk Duyarız